Kattoturva kuntoon ammattilaisen avulla

Kattoturva on asia, joka pitää ottaa vakavasti – jos vahinko sattuu, korvausvelvolliset laiminlyönneistä ovat taloyhtiön hallituksen jäsen ja isännöitsijä. Meiltä saat kattoturvan suunnittelun, asennuksen, tarkastuksen ja huollon pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla koko pääkaupunkiseudun alueella. Tunnemme katot, niihin liittyvät riskit ja turvallisuusvaatimukset, joten ota yhteys ammattilaiseen!

Mitä kattoturva sisältää?

Kattojen huollettaville alueille tulisi olla turvallinen ja katkeamaton kulkutie, joka rakennetaan seinätikkaista, kulkusilloista ja lapetikkaista tai -askelmista. Kattoturvaan kuuluvat myös lumiesteet, jotka suojelevat talviaikaan seinien vieressä kulkevia ohikulkijoita.

Meidän kauttamme saat laadukkaat kattoturvatuotteet asennettuna.

Ympäristöministeriön asetus määrittelee, että katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille ja muille säännöllistä käyntiä edellyttäville rakennusosille on oltava turvallinen kulkutie. Yli 9 metriä korkeissa rakennuksissa on lisäksi oltava kiinnitysrakenteet turvaköysille, ja katolle on pystyttävä kulkemaan myös sisäkautta.

Vastuu laiminlyönneistä on talon omistajilla

Ammattilainen voi kieltäytyä kiipeämästä kiinteistön katolle, jos kattoturvassa on puutteita. Tiesitkö, että taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä vastaavat henkilökohtaisesti kattoturvan laiminlyönneistä? Tämä koskee myös kiinteistöosakeyhtiöitä, mikäli yhtiöjärjestyksessä ei ole toisin määrätty.

Kiinteistön omistajat ovat siis vastuussa siitä, että kattoturva on kunnossa ja huollettaville alueille pääsee kulkemaan turvallisesti huollettuja kattotuotteiden avulla. Tikkaat, kattosillat ja lumiesteet täytyy tarkastaa ja huoltaa Euronormin EN516:2006 mukaisesti 12 kuukauden välein. Jos tapahtuu onnettomuus, ja kattoturvassa huomataan puutteita, vastuu ja vahingonkorvausvelvollisuus koskevat kiinteistön omistajaa.

Kattoturvan säännöt ja määräykset löytyvät Ympäristöministeriön asetuksessa rakennuksen käyttöturvallisuudesta ja vesikaton turvavarusteet ohjeessa RT 85-11132 / KH 90-00537.

Lisää turvallisuutta KattoHoivan ammattilaisilta!

KattoHoiva suunnittelee, asentaa, tarkastaa ja huoltaa kattoturvatuotteita määräysten mukaisesti ja valmistajien valtuuttamana. Voit myös laatia kanssamme kätevän kausihuoltosopimuksen, jolloin tarkastamme kattoturvan säännöllisesti 12 kuukauden välein.

Olemme kattojen puolueeton asiantuntija pääkaupunkiseudulla, sillä tarjoamme palveluita kattojen elinkaaren maksimoimiseksi ja suojaamaan kiinteistöjen arvoa. Teemme kuntoarvioita, tutkimuksia, säännöllisiä huoltoja sekä suunnittelemme ja valvomme katon peruskorjauksia ja putoamissuojausjärjestelmiä.

Sopimusasiakkaamme voivat seurata kattojen kuntoarvioita ja huoltoja sekä kattojen huoltokirjoja lähes reaaliajassa Katto-Online-pilvipalvelussamme.


-