Kerrostalon katon syyshuolto − hoida nämä asiat kuntoon!

Syksy tulee, joten on aika hoitaa asunto-osakeyhtiöiden katot kuntoon ennen kuin ensilumi laskeutuu. Mihin kaikkeen syksyllä kannattaa kiinnittää huomiota kattohuollossa? Kokosimme listan asioista, jotka kannattaa tarkistaa.

1. Katon syyshuolto

Katto kestää sitä kauemmin, mitä paremmin siitä pitää huolta. Yksi tärkeimmistä asioista on katon puhdistus lehdistä, roskista ja sammalesta keväällä ja syksyllä. Roskat tukkivat helposti kattokaivot tasakatolla sekä kourut ja syöksyputket harjakatolla. Jos sadevesijärjestelmät tukkeutuvat ja jäätyvät, ne saattavat rikkoutua. Tästä voi koitua isot kustannukset.

Syyshuolto kattaa myös katon kevyen kuntotarkastuksen, jossa käydään aistinvaraisesti läpi riskikohdat, rakenteet, kourut ja syöksyputket. Katon huolto ja ennaltaehkäisevät toimet tulevat jopa kymmenen kertaa halvemmiksi kuin korjaustoimet sen jälkeen, kun vesi on jo päässyt sisään rakenteisiin.

Kerrostalon katon syyshuolto on tärkeä.

2. Kattoturvan tarkastus

Kattoturvan huolto ja tarkastus täytyy tehdä 12 kuukauden välein (EN 516:2006 ja ympäristöministeriön asetus rakennusten käyttöturvallisuudesta, YMA RakKT 1007/2017). Katolla olevien kattoturvatuotteiden päivityksestä ja kunnosta vastaavat asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja isännöitsijä. Jos kattoturva ei ole kunnossa ja katolla työskentelyn yhteydessä sattuu tapaturma, vastuu onnettomuudesta on heillä.

Kattoturva tarkoittaa sitä, että katolla on turvallista kulkea ja työskennellä. Turvavarusteet eli valjaat ja köydet on pystyttävä kiinnittämään siten, ettei onnettomuuden vaaraa ole. Meidän periaatteemme on, että työntekijät eivät mene katolle, jos kattoturva on puutteellinen.

Varaa kattoturvatarkastus ja -huolto!

Katon syyshuolto kannattaa tehdä vuosittain.

3. Tulvavahti

Kun katto on puhdistettu ja huollettu, sinne voidaan asentaa Kerabit Tulvavahti. Se on järjestelmä, joka valvoo kattoa vuorokauden ympäri. Tulvavahti ilmoittaa, jos sadevesijärjestelmä on tukkeutunut ja vesi alkaa tulvia. Meillä KattoHoivalla on jatkuva päivystys Tulvavahtien hälytysten varalle, joten käymme tarkastamassa tilanteen välittömästi laitteen ilmoitettua ongelmasta.

4. Tee kausihuoltosopimus

Kausihuoltosopimus tekee katon huollosta säännöllistä ja helppoa. Käymme katolla suorittamassa tarkastuksen vuosittain tai puolivuosittain riippuen kohteesta, ja jos löydämme puutteita, teemme niistä raportin ja laadimme tarjouksen suositelluista huolto- ja korjaustöistä. Haluamme, että toimintamme on mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää, joten toimitamme asiakkaillemme aina ennen ja jälkeen -kuvat korjaustöistä, jotta asiakkaamme tietävät, mistä maksavat.

Katon huoltosopimus säästää aikaa ja rahaa.

Tilaa syyshuolto tai laadi kanssamme kausihuoltosopimus

Me tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua, jossa vankka asiantuntemus, läpinäkyvyys ja laadukas työnjälki paiskaavat kättä. Ota meihin yhteyttä, jos haluat laadukkaan syyshuollon tai kattoturvatarkastuksen. Toimimme Espoossa ja koko pääkaupunkiseudun alueella. Voit myös laatia kanssamme kätevän kausihuoltosopimuksen, joten ota yhteyttä ja kysy lisää!

Ota yhteyttä >>


Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

*pakollinen tieto

-